Blokken geblazen in de gevangenis. Radio 2 sprak met deze studenten en laat je meeluisteren.

Het is weer zover, blokken geblazen voor de studenten. Ook in de gevangenis zijn het spannende tijden en wordt er gestudeerd. De madammen van Radio 2 trokken naar de gevangenis van Brugge en Leuven-Centraal om er te praten met de gedetineerden over studeren, het leven, schuld, boete, spijt en het terug opnemen van de draad.

radio2 De madammen

 

Ieder luisterfragment is een gesprek met een gedetineerde die studeert in de gevangenis. We krijgen te horen waarom zij ervoor kiezen om te gaan voor dat middelbare schooldiploma, een beroepsopleiding of hogere studies. Het hebben van een nieuw doel in het leven, een zinvolle tijdsbesteding, het vinden van werk na de detentietijd,… motiveert hen om ervoor te gaan. Maar het is niet gemakkelijk. Verschillende struikelblokken maken van studeren in de gevangenis een hele uitdaging. Zo vind je niet altijd een rustig plekje om te studeren, je kan niet altijd de richting volgen van jouw keuze, heb je informatie nodig dan ben je afhankelijk van derden, alles moet je vragen en er is niet altijd iemand om te helpen. Online iets opzoeken, is niet mogelijk.

Deze mensen voor de microfoon praten niet enkel over hun studies maar delen ook hun verhaal over het leven in de gevangenis en wat dat doet met een mens.

Hun getuigenissen kan je hier beluisteren:

Maandag 13/05 - http://bit.ly/30A3ttR
Dinsdag 14/05 - http://bit.ly/2LS2wtf
Woensdag 15/05 - http://bit.ly/30zmoEM
Donderdag 16/05 - http://bit.ly/2ElpSkZ
Vrijdag 17/05 - http://bit.ly/2WfWDdq