Uitnodiging WEVO-vorming Radicalisering basis

De geannuleerde studiedag rond radicalisering in Gent werd verzet naar 3 mei. De mensen die zich toen ingeschreven hadden, werden opnieuw gecontacteerd. Zij dienen zich opnieuw via de link hieronder in te schrijven en krijgen voorrang bij de inschrijvingen.  Daarnaast is er de mogelijkheid voor nieuwe deelnemers om zich in te schrijven.

Woorden als polarisering, radicalisering, extremisme en terrorisme komen vandaag veelvuldig aan bod in onze samenleving. Zeker voor medewerkers in de gevangenissen kan deze problematiek dichtbij komen.

Enerzijds loopt het aantal gedetineerden op die verdacht worden van of veroordeeld zijn voor gewelddadig extremisme of gerelateerde feiten. Anderzijds weten we dat er radicaal gedachtegoed verspreid wordt in de gevangenissen met het oog op beïnvloeding en rekrutering. Zowel een preventief als reactief beleid dringt zich op en is in opstart binnen de hulp- en dienstverlening aan gedetineerden.

Starten doe je steeds met een degelijke basisopleiding. Vandaar organiseert de WEVO een opleidingsdag rond het thema. Deze opleiding is een eerste algemene kennismaking met het thema en een herhaling van de opleidingsdag in het voorjaar van 2016 in Gent.

Programma

09.00 u. Onthaal & koffie

09.20 u. Openingswoord opleidingsdag

09.30 u. 1e deel opleiding (Auditorium)

11.00 u. Koffiepauze

11.15 u. 2e deel opleiding

12.30 u. Middagpauze (broodjes worden voorzien)

13.30 u. 3e deel opleiding

15.00 u. Koffiepauze

15.15 u. 4e deel opleiding

16.30 u. Afsluitend woord

Praktisch

  • Doelgroep - Alle medewerkers aan de hulp- en dienstverlening
  • Wanneer - 3 mei van 09.00 tot 16.30 u.
  • Waar - in het Auditorium VAC Gent, Virginie Lovelinggebouw, Koningin Maria Hendrikaplein 70, 9000 Gent (net naast het Sint-Pietersstation)
  • Inschrijven kan tot 20 april 2017 via deze inschrijvingslink

Deze opleiding is kosteloos, maar wie zonder verwittigen afwezig blijft, zal een administratiekost van 50 euro aangerekend worden.